"Шоста школа" не дожила 2 роки до свого 100-річчя: гімназію ліквідовують

Автор 28 травня 2024, 11:37

Сьогодні, 28 травня, під час засідання чергової сесії Шепетівської міської ради розглянули питання Про реорганізацію шляхом приєднання Гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області до Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» Хмельницької області.

Міський голова Віталій Бузиль під час сесії запевив, що узгодив це питання з батьками:

"Мережа закладів освіти потребує оптимізації. Якщо порівнювати наповненість шкіл із 90-ми роками, то наразі кількість учнів зменшилася вдвічі"

Крім того, очільник громади додав, що місце розташування закладу і навіть облаштування укриття, враховуючи війну в Україні, специфічне. На що буде придатне приміщення вирішуватимуть згодом.

Нагадаємо, що російські ракети ввечері 24 серпня 2022 року поцілили в об’єкти інфраструктури Шепетівського району та була пошкоджена школа. Вибуховою хвилею вибило скло в вікнах чотирьох корпусів.

«Постраждав корпус старшої школи. 32 вікна пластикових були вибиті. У початковій школі були ще деякі старі дерев’яні вікна, також все скло повилітало. Крім того, спортивна зала - це окремий корпус в нас, вікна всі теж повилітали. Ще зачепило деякий шматок шпаклівки, але, слава Богу, влада оперативно спрацювала, ми вже отримали плівку, де своїми силами будемо закривати вже, принаймні, доступ з вулиці. Наразі робляться заміри на пластикові вікна, працює бригада», - розповіла тоді директорка школи Наталія Щур.

Згідно з інформацією на сайті Гімназії № 6, у закладі в 2023–2024 навчальному році нараховувалося 314 школярів.

З метою створення оптимальної освітньої мережі закладів загальної середньої освіти, необхідних умов для надання учням якісної освіти, забезпечення доступності та якості освіти, ефективного використання матеріально-технічних, кадрових, фінансових та управлінських ресурсів, раціонального використання бюджетних коштів, відповідно до законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», статей 104, 105, 110- 112 Цивільного кодексу України, статті 59 Господарського кодексу України керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Шепетівська міська рада вирішила:

  1. Реорганізувати гімназію №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області (30400, Хмельницька область, вулиця Героїв Небесної Сотні, будинок 98, код ЄДРПОУ 22786917) шляхом її приєднання до Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» Хмельницької області (30400 Хмельницька область, місто Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 56-А, код ЄДРПОУ 22786937).
  2. Установити, що Шепетівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» Хмельницької області є правонаступником усіх прав та обов’язків реорганізованого шляхом приєднання – гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області з моменту внесення реєстраційних змін органом, що здійснює державну реєстрацію про прийняте рішення щодо припинення юридичної особи - гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області.
  3. Директору гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області:

3.1. протягом трьох робочих днів з дати прийняття цього рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію про прийняте рішення щодо реорганізації юридичної особи – гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області шляхом приєднання до Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа ІІІІ ступенів-гімназія» Хмельницької області

3.2. здійснити передачу майна, усіх прав та зобов’язань правонаступнику Шепетівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» Хмельницької області з дотриманням норм чинного законодавства України.

3.3. вжити передбачених законодавством України організаційних заходів, пов’язаних з припиненням юридичної особи, в результаті реорганізації шляхом приєднання та подати передавальний акт на затвердження міським головою.

3.4. забезпечити передачу до відповідної архівної установи документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, в результаті чого отримати відповідну довідку.

3.5. забезпечити в порядку, встановленого законодавством, попередження про можливе вивільнення працівників гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області, відповідно до КЗпП України, а також дотримання їх соціально-правових гарантій.

  1. Утворити та затвердити склад комісії з реорганізації згідно з додатком. Визначити місцезнаходження комісії з реорганізації за адресою: Україна, 30400 Хмельницька область, місто Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 56-А. 5. Встановити строк для заявлення вимог можливими кредиторами – два місяці з дня офіційного оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи та внесення запису про реорганізацію гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. 6. Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, молодіжної політики та спорту (голова комісії Собчук Н.М.), заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Безкоровайну Г.Г. та начальника управління освіти Тихончук Л.І.

Історія Гімназії №6

Роком заснування загальноосвітньої школи №6 вважається 1926-й. Тоді розпочала працювати восьмирічна залізнична (транспортна) школа №41. Навчання у ній велося українською мовою. В 1936 році старе приміщення було зруйновано і на його місці побудовано нову Шепетівську транспортну середню школу №41.   Першим директором цієї школи став Повар Микола Іванович. У 1937 році був перший випуск у школі. З 1938 року директором школи стає Моляко Олексій Корнилович.

Роки 1941-45. Їх по праву називають роками, обпаленими війною.

Із покоління учнів перших післявоєнних років, загартованого воєнним дитинством і голодною юністю, вийшли член Спілки письменників Радяського Союзу, член спілки журналістів України,  автор 14 книг – Олександр Володимирович Ковальчук, Сергій Петрович Швець ­– автор документальної повісті «Юность опаленная войной»

У 1991 році за ініціативою випускників школи 1941 року на подвір’ї було встановлено пам’ятний знак на честь загиблих випускників школи.

Під час Другої світової війни будівля школи була дуже зруйнована. Але вже восени 1944 року школа відкрила свої двері учням. Директором школи стає Вадим Семенович Нелін.

Пізніше поруч з українською було збудовано восьмирічну російську школу №70. Отже, після війни стало дві школи: залізнична (транспортна) середня школа №48 і залізнична російська восьмирічна школа №70. В 1960 році школи стали називатися середніми загальноосвітніми школами №9 і №10. Директором СШ №9 став Баталін Іван Сергійович, а директором №10 Нагорний Микола Микитович.

У 1968 році серед перших шкіл, які організували шкільні лісництва була на той час Шепетівська середня школа №9. З 2015 року у ЗОШ №6 відбулось відновлення діяльності шкільного лісництва –  “Юні лісівники”.

Об’єднання шкіл в один український навчальний заклад відбулося у 1978 році і відтоді він почав іменуватися Середньою школою №6. Директором школи став Гучев Микола Михайлович, який перебував на цій посаді до 1985 року. Саме в цей час заклалися  найкращі традиції школи, які мали вплив на формування в майбутньому закладу нового типу.

Класи школи були переповнені дитячими голосами, адже тут було по чотири паралелі і навчання велося в дві зміни. Навчалося 1200 учнів.

З 1985 року школою керувала Сенькова Валентина Пилипівна. Рівень успішності учнів нашої школи був найкращим у місті. Про досягнення учнів школи писала газета «Шляхом жовтня».

У 1991 році навчальний заклад очолила Марецька Світлана Павлівна, яка перебувала на цій посаді 16 років. Вона примножує все позитивне, зроблене її попередниками щодо вдосконалення навчально-виховного процесу, матеріального забезпечення закладу.

У 1993 році Середню школу №6 було перейменовано у загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №6.

З 2007 року по 2013 рік навчальним закладом керувала Собчук Наталія Миколаївна.

З 2013 року заклад очолила Щур Наталя Миколаївна.

Останнє редагування 28 травня 2024, 12:21
0
репостів
0
репостів