Із 12 шкіл шепетівської громади 4 не мають укриттів

Автор 26 липня 2022, 18:24

Сьогодні у приміщенні виконавчого комітету Шепетівської міської ради відбулась робоча нарада із керівниками шкіл громади. Всіх турбує питання чи буде в Україні повноцінний офлайн навчальний рік. Про перебіг наради на своїй сторінці розповів міський голова Віталій Бузиль.

Міністерство освіти та науки рекомендує школам працювати в очному форматі, якщо дозволяє безпекова ситуація. З іншого боку, остаточне рішення про формат роботи шкіл прийматиме обласна військова адміністрація. Ми ж своєю чергою, як орган місцевого самоврядування, готуємось до різних сценаріїв.

З директорами обговорили головні потреби в рамках підготовки до перспективного навчального року. Торкнулися питання проходження медоглядів, встановлення пожежної сигналізації у закладах, "тривожних" кнопок охорони.

По окремих закладах є потреба у виконанні часткових заходів з енергозбереження, закупівлі засобів цивільного захисту для укриттів, будівельних матеріалів. 

На одному із позачергових засідань виконавчого комітету, ми внесли зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік і виділили частину асигнувань для ремонту захисних укриттів - близько 1 000 000 грн. Частково роботи вже ведуться. З 12 закладів загальної середньої освіти 4 не мають укриттів, але уклали угоди із найближчими будівлями, і укриття готуються. У серпні відбудеться традиційний огляд закладів освіти на предмет готовності до навчального року і, звісно, про підсумки розкажемо громаді. Як буде відбуватися навчальний рік, покаже ситуація.

Віталій Бузиль розмірковує, що зима буде непростою й у розрізі опалювального сезону, закупівлі газу і твердого палива. Отож обговорили перспективи й можливі складності.

На завершення подякував, в особі керівників закладів, всім освітянам за те, що докладають максимум зусиль для організації якісного офлайн навчання, а також за зміцнення обороноздатності нашої держави з перших днів повномасштабного вторгнення!

Останнє редагування 26 липня 2022, 19:16
0
репостів
0
репостів