77,4% ліжок з киснем у лікарнях Хмельниччини зайнято, у резерві лишилось 200

Автор 03 листопада 2021, 18:34

Із 6 індикаторних показників епідемічної небезпеки поширення COVID-19, визначених МОЗ, на сьогодні в Хмельницькій області перевищено чотири: рівень захворюваності, коефіцієнт виявлення випадків інфікування, рівень госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем. В межах допустимого рівня – показники динаміки рівня госпіталізації та охоплення тестуванням. Таким чином, за цими показниками Хмельниччина далі залишається в “червоній” зоні протиепідемічних обмежень.

У Хмельницькій ОДА на брифінгу повідомили, що для надання стаціонарної допомоги хворим з COVID-19 в області розгорнуто 2920 ліжок, в тому числі  2774 ліжок з киснем. Загальна завантаженість ліжкового фонду (хворі з COVID-19 та з підозрою на COVID-19) складає 71,8%, ліжок з киснем – 77,4%. При цьому поки що в резерві залишаються 200 ліжкомісць із киснем у госпіталі ветеранів війни.

Ситуація із постачанням рідкого та газоподібного кисню для потреб лікарень в області залишається напруженою, проте завдяки чіткій координації роботи між МОЗ, ОДА, народними депутатами, представниками органів місцевого самоврядування, керівниками лікувальних закладів усі хворі, що потребують кисневої підтримки, отримують її безперебійно.

Сьогодні до ОДА прийшли мешканці області, які висловили своє невдоволення вакцинальною кампанією від COVID-19 та карантинними обмеженнями, що запроваджені в області відповідно до постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236 (зі змінами). З метою конструктивного діалогу було домовлено, що учасники акції створять ініціативну групу, яка викладе свої вимоги та питання у письмовій формі. У результаті роботи ініціативної групи було сформоване відповідне звернення, яке надалі буде розглянуто у порядку, встановленому законодавством. Разом з тим, мітингувальникам вкотре було наголошено, що вакцинація від COVID-19 в Україні є добровільною та безоплатною, а статистичні дані свідчать про те, що вона є єдиним дієвим засобом, який дозволяє уникнути важких ускладнень від цієї небезпечної хвороби.

Вакцинація від COVID-19 дітей віком від 12 років в Україні рекомендована МОЗ України і є добровільною, як і для дорослих. Проте, якщо щодо дорослих, які не отримали вакцину від COVID-19, застосовуються певні карантинні обмеження, то для дітей жодних таких обмежень не встановлено.

Останнє редагування 03 листопада 2021, 18:43

Відео

0
репостів
0
репостів