Розділ Події

У Хмельницькому протестували проти вакцинації і карантинних обмежень

Автор 03 листопада 2021, 14:04

Сьогодні, 3 листопада, на майдані Незалежності в Хмельницькому більше сотні людей вийшли на акцію протесту. Вимагали запровадження добровільної вакцинації від коронавірусу та скасування посилених карантинних обмежень.

Серед присутніх були й діти. Протестувальники тримали плакати з вимогами зупинити «медичний експеримент» та «примусову вакцинацію».

З ініціативною групою акції зустрівся перший заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Тюрін. Він наголосив, що наразі в області щодня виявляють близько тисячі нових випадків захворювання, за дві останні доби 69 мешканців краю померли внаслідок COVID-19, а деякі лікарні заповнені на 90 і більше відсотків пацієнтами з діагностованим коронавірусом. Тож, нині найдієвішим способом зупинити поширення хвороби і захиститися є вакцинація та дотримання карантину.

Натомість, ініціативна група вирішила письмово звернутися до місцевої влади з вимогами, за їх словами, припинити «дескримінацію» за ковід-сертифікатами, допущення до роботи без вакцинації, гарантувати добровільне щеплення, відновити очне навчання, а також на період посиленого карантину звільнити підприємців від плати за оренду, надати пільги на сплату за комунальні послуги.

Як повідомила ХМ-ІНСАЙД керівниця сектору комунікації поліції Хмельниччини Інна Глега, громадський порядок під час заходу забезпечували правоохоронці. Працювала й поліція діалогу. Жодних порушень не зафіксовано.

Зауважимо, що сьогодні в Києві о 8 ранку на площі біля Верховної Ради розпочався так званий марш «антивакцинаторів». До стін парламенту, як інформують у столичній поліції, прийшло кілька сотень людей. Основні вимоги – скасування карантинних правил, заборона примусової вакцинації та захист прав людей. Учасники акції заблокували в кількох місцях урядовий квартал, а правоохоронці зафіксували недовготривалі сутички та суперечки.

0
репостів
0
репостів