Попри червону епідзону, у Шепетівці громадський транспорт, заклади торгівлі та харчування працюватимуть

Автор 23 жовтня 2020, 19:02

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет під час підсумкового брифінгу розповів про ситуацію в області із захворюваністю на коронавірусну інфекцію та заходи, що вживаються з метою запобігання її подальшому поширенню.

За рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС з 26 жовтня на території області буде оновлено епідемічне зонування. Зросла кількість регіонів, що потрапили в “червону” зону, в тому числі Шепетівка.

Разом з тим, Державна комісія з питань ТЕБ і НС в черговий раз дослухалася до пропозицій облдержадміністрації та ухвалила рішення щодо продовження дії на території області обмежень “червоної” зони, в обсязі, що був визначений минулого тижня. Тобто з понеділка у цих містах та районах не працюватимуть заклади культури, кінотеатри, розважальні заклади, заборонено відвідування за деякими винятками закладів соціальної сфери та реабілітації, заборонено проведення масових заходів, тощо. Разом з тим, із дотриманням суворих карантинних обмежень працюватиме транспорт, заклади торгівлі, торговельно-розважальні центри (окрім розважальних майданчиків), заклади громадського харчування, дитячі садки, тощо. Рішення щодо організації залізничних перевезень через населені пункти, віднесені до “червоної” зони, ухвалюватиметься окремо “Укрзалізницею”.

Як свідчать результати перевірок дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень, що проводилися протягом тижня представниками рейдових груп, більшість органів місцевого самоврядування та представників бізнесу з розумінням поставилися до суворих обмежень, вживають заходи задля протидії поширенню COVID-19 та демонструють готовність до конструктивної співпраці. Проте, є регіони, де перевірками виявлено велику кількість порушень. Зокрема, встановлено велику кількість випадків порушення карантину у Волочиському районі. У разі, якщо виявлені недоліки не будуть оперативно усунуті, буде порушуватися питання щодо запровадження обмежень, що визначені відповідною постановою, у повному обсязі, аби запобігти подальшому поширенню інфекції в регіоні.

На стаціонарі у лікувальних закладах області, що надають допомогу хворим на COVID-19, на сьогодні лікується 775 осіб, заповненість ліжкомісць в середньому по області складає 62,63%.

Триває робота з підведення кисню до тих ліжок, що призначені для лікування хворих на коронавірус. Наразі їх кількість за цей тиждень збільшилася ще на 79. З понеділка до лікувальних закладів, які лікують хворих на COVID-19, надійдуть кошти державної субвенції, що призначені для оснащення киснем таких стаціонарів, у сумі 23 млн 115 тис.грн.

Останнє редагування 23 жовтня 2020, 19:39
0
репостів
0
репостів