Медики побачать гроші на зарплатних картках вже у понеділок

Автор 04 грудня 2018, 19:18

Принаймні так обіцяє керівництво Шепетівської центральної районної лікарні на своєму сайті. Вже сьогодні у Хмельницькому відбулося засідання обласної бюджетної комісії на якому затвердили рішення про передачу коштів у районний бюджет та о 15.00 год.  відповідне засідання відбулось  і у Шепетівській районній раді.

Планується, що кошти в районі мають бути до кінця тижня, а з понеділка і на картках працівників лікарні!

У понеділок, 3 грудня 2018 року в актовій залі Шепетівської Центральної районної лікарні відбулася зустріч керівників Шепетівського району та депутатів Хмельницької обласної ради з керівниками  структурних підрозділів Шепетівської ЦРЛ з питання заборгованості заробітної плати працівникам лікарні, на яких були присутні депутати Хмельницької обласної ради Врам Мовсісян та Микола Дячук, голова Шепетівської районної державної адміністрації Роман Підопригора, голова Шепетівської районної ради Петро Дзяворук, керівник відділу управління фінансів Шепетівської РДА Лариса Сорока та головний лікар Шепетівської ЦРЛ Валентина Савчук.

Роман Підопригора та Петро Дзяворук доповіли  присутнім про те, яких заходів було вжито  для погашення  заборгованості заробітної плати працівникам лікарні .

Петро Францович також додав, що згідно Розпорядження Голови Хмельницької ОДА, на погашення заборгованості працівникам ЦРЛ виділено найбільшу суму в області у 10 мільйонів 788 тисяч гривень.

Врам Мовсісян та Микола Дячук у своєму зверненні вибачились перед присутніми за те, що виникла така ситуація та запевнили, що заборгованість буде погашено у найближчі 5-10 днів. Микола Дячук акцентував, що депутатами обласної ради та керівниками  Шепетівського району вжито всіх заходів для вирішення даного питання та зазначив, що він сам особисто буде ініціювати засідання обласної бюджетної комісії.

Валентина Савчук пояснила, що адміністрація ЦРЛ опинилась перед нелегким вибором: або скоротити значну частину працівників, привівши їх чисельність до такої, яку повністю покривала б субвенція, або ж нікого не скорочувати, але тоді субвенції із держбюджету не вистачало б на виплату заробітної плати в повному обсязі. Після обговорень із колективом було вирішено притримуватись останнього варіанту, але це означало постійну роботу із вишукування додаткових коштів на покриття дефіциту фонду зарплати.

Нагадаємо, що того ж дня у міській та районній раді з приводу заборгованості збирались медики.

0
репостів
0
репостів