У Шепетівському ПМСД розповіли про спрощення профілактичного огляду для дітей

Автор 31 липня 2024, 13:34

Тепер не потрібно відстоювати жодних довжелезних черг та обходити нескінченний список лікарів влітку для отримання довідки профілактичного огляду. Про це розповіли у КП «КНП Шепетівський Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Наразі, для вступу дитини до будь-якого закладу освіти (або ж для 2-11 класів ) достатньо уніфікованої медичної довідки №086/0 "Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)", яка заповнюється педіатром чи сімейним лікарем, відповідно до Наказу МОЗ України №1351 від 25.07.23 р. "Про організацію медичних оглядів дітей та інших осіб для зарахування їх до закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку".

Під час прийому педіатр або сімейний лікар збирає анамнез, оглядає дитину, вимірює ріст, вагу, досліджує гостроту зору,слуху, перевіряє наявність ознак гострої хвороби або хронічного стану, визначає групу для занять фізичною культурою, тощо. Лише у разі виявлення відхилень чи хвороб лікар направляє дитину до лікаря - спеціаліст.

Зауважимо, що для отримання довідки у дитини повинні бути обов'язкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Медичні довідки є обов'язковими для зарахування дитини до дитячого садочка чи школи.У цьому випадку обов'язково перед зарахуванням дитину оглядає лікар -стоматолог.

У разі вступу дитини до закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та інших закладів освіти, медичні огляди проводиться при вимозі цих закладів освіти чи умовами прийому на навчання.

Варто зазначити,що щорічний медичний огляд можна проходити на протязі року в будь-який зручний час, а не лише перед початком навчального року чи влітку.

0
репостів
0
репостів