Шепетівська опорна лікарня отримуватиме 1,05 млн грн на лікування хворих з COVID-19

Автор 11 лютого 2022, 11:48

Багатопрофільна лікарня щомісяця отримуватиме кошти в рамках договору з НСЗУ за новим пакетом "Готовність до реагування на надзвичайні ситуації, зокрема інфекційного характеру" на лікування ковід хворих. Також 6 опорних медичних закладів області отримуватимуть фінансування за зміненим порядком.

Про це вчора на брифінгу розповів перший заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Тюрін. Так, у 2022 році дещо змінюється порядок фінансування закладів, що надають стаціонарну допомогу хворим на ковід. 

Національна служба здоров'я України укладає договори за новим пакетом тільки з тими медичними закладами, які визначені опорними департаментами охорони здоров’я. Один заклад розраховується на 200 тисяч населення. У Хмельницькій області визначено 6 таких закладів:

  • Хмельницька інфекційна лікарня,
  • Хмельницька міська лікарня,
  • Дунаєвецька,
  • Слобідко-Кульчиївецька,
  • Шепетівська багатопрофільна лікарня,
  • Славутська міська лікарня.

"НСЗУ щомісяця сплачуватиме кожній з цих лікарень 1,05 млн гривень за готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань. В ці заклади першочергово будуть спрямовуватися пацієнти із COVID-19, які потребують стаціонарної допомоги. Тут пацієнтам безоплатно гарантовані всі необхідні лабораторні та інструментальні дослідження, киснева терапія, надання допомоги в умовах відділення анестезіології та інтенсивної терапії, забезпечення ліками та медичними виробами з Нацпереліку, тощо. Отримати медичні послуги безоплатно можна за е-направленням лікаря первинки або лікуючого лікаря, у разі доставлення бригадою екстреної медичної допомоги, у разі переведення з іншого закладу чи підрозділу, у разі самозвернення у невідкладному стані." - зазаначив Сергій Тюрін.

За матеріалами Хмельницької ОДА

Останнє редагування 11 лютого 2022, 12:06
0
репостів
0
репостів