Розділ Культура

У селі Серединці відбувся Фестиваль борщу

Автор 29 серпня 2021, 16:44

У свято Успіння Пресвятої Богородиці у Судилківській ОТГ, що на Шепетівщині Хмельницької області, відбувся фестиваль борщу. Це вже другий фестиваль борщу, який проводиться в громаді. Місцем проведення фестивалю цьогоріч обрано мальовниче село Серединці.

Фестиваль зібрав жителів та гостей села, творчі колективи та працівників закладів клубного типу, сільських бібліотек Судилківської сільської ради сіл Судилків, Поляна, Городище, Хролин, Новичі, Савичі, Вовківці, Красносілка, Мальованка, В.Медведівка, Жолудки, Білокриниччя, Пашуки, Климентовичі, Березне, представників сільської ради.

У ніч перед святом природа трохи вередувала, шуміла зливою (за три дні ж осінь), ранок видався прохолодним, а вдень пригріло сонечко - і всі смачно та творчо FESTивалили у Серединцях.

Борщ – своєрідна візитна картка українця. Подейкують, що страву вигадали осілі на хуторах козаки і що страві вже близько 400 років… Справді, рецептура борщів сягає давнини. Саме борщ дуже полюбляють в Україні і дорослі, і малі. Кожна господинька має свої секрети приготування цієї страви. У ході свята можна було поповнити знання про цю страву, занотувати рецепт борщу, який сподобався найбільше, і просто поласувати смакотою. А ще спробувати пампушок, пиріжечків і, який же борщ без сала і часничку, без грибочків і квасольки, без щавлю, якщо це зелений борщ!

Смачнющі борщі та інші смаколики залюбки готували і цікаво презентували творчі колективи сільських закладів культури, сільських бібліотек, жителі сіл громади. А ще творчі колективи сільських закладів культури додавали креативних приправ до кожної національної страви, а саме, цікаві номери художньої самодіяльності: пісні, гумор, хореографію.

Народне визнання за блискучі смакові якості отримали борщі, які готували господиньки із сіл Серединці, Судилків, Новичі, Городище, Поляна, а ось смакоту до борщу готували активні господарочки із сіл Климентовичі, Білокриниччя, Жолудки, В.Медведівка, Пашуки, Красносілка, Мальованка, Савичі, Березне. Вдячність сільським бібліотекам сіл Серединці, Новичі, Судилків, Пашуки, Хролин, за активну участь у фестивалі.

Тішили глядачів своєю творчістю, цікавими номерами художньої самодіяльності аматори сцени, вокалісти Серединецького будинку культури, вокальний колектив «Гомін», чоловічий гурт «Промінь», тріо «Струни серця», дует «Солов’їна пісня» Судилківського будинку культури, вокальний гурт «Полянські молодиці», хореографічні дитячі колективи Полянського будинку культури; у складі вокальних гуртів - працівники Городищенського, Вовківецького будинків культури, Савицького, Красносільського, Мальованського, Березенського сільських клубів.

Післясмак свята – новий досвід у приготуванні страв національної кухні, гарний настрій, приємні емоції та враження.

Нехай родить щедро нива,
Буде в хаті все, як слід,
Щоб довіку був щасливий-
Наш український славний рід!

Фотозвіт із фестивалю борщу

Судилківська ОТГ

Останнє редагування 29 серпня 2021, 17:53
0
репостів
0
репостів