Розділ Культура

Козацькому роду нема переводу

Автор 15 жовтня 2013, 23:07
14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали це свято, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву – Козацька Покрова. Тому символічно, що свято Українського козацтва, встановлене Указом Президента у 1999 році, припадає саме на це церковне свято.

У свято Покрови у міському будинку культури відбулось традиційне фольк-шоу «Козацькому роду нема переводу». Юні козаки – студентська молодь із Шепетівського медичного училища та Шепетівського технікуму Подільського державного Аграрно-технічного університету, у різноманітних силових та творчих конкурсах виборювали звання «Козак - 2013».

Судді і гості свята переконались, що на заміну козакам виросло гідне покоління. В урочистій обстановці представники місцевої влади та заступник голови Шепетівського міського осередку Міжнародного козацтва, генерал козацького війська Олександр Олексійович Костюк вручили учасникам змагань грамоти та посвятили юнаків у козаки.

Окрасою свята були виступи Козачого хору та творчих колективів міського будинку культури.
0
репостів
0
репостів