Розділ Культура

Храм людської душі

У місті стало доброю традицією проведення благодійних заходів на підтримку учасників бойових дій в зоні АТО. 30 червня 2016 року в приміщенні міського будинку культури відбувся благодійний концерт«Від серця до серця»,присвячений матерям захисників України за участю художних колективів міського будинку культури та членів літературно-мистецької студії «Доля».
Дуже хотілося б, щоб отак потроху патріотизм і гідність, шляхетність і милосердя, добро і любов стали основою нашого життя. Прикро, що байдужість наших містян стає чи не головною їх рисою. Прийти на концерт і просто відпочити та послухати, віддати шану матерям героїв, учасникам бойових дій - що може бути простіше? Це найменше, що ми можемо зробити для тих шепетівчан, які уже ніколи не повернуться до своєї родини, не пригорнуть до серця батьків, дружину, дітей.

Якщо ми, цеглинка за цеглинкою, будуватимемо наш храм людської душі, не будемо байдужими та черствими, будемо патріотами своєї Батьківщини то будемо гідними називатися українцями!

У дуже не простий час для України студійці вирішили підтримати матерів і учасників бойових дій у зоні АТО теплим поетичним словом і піснею.

Напевно, зайві будь-які слова, тому що у залі і на сцені не було байдужих людей.

Під час концерту пролунали вірші студійців Леоніда Жмурко, Олени Іськової, Сергія Доскача, Галини Олійник, які читали Сергій Доскач, Олена Герасименко та учениця 8 класу школи-ліцею Олександра Лукащук.

Народний аматорський ансамбль «Ретро» виконав пісні «Солдатику мій», «Аве-Марія» та інші.

Іван Кабацій талановито зіграв кілька мелодій на трубі.

Ольга Лукащук виконала три власні пісні і ще одну вдвох з донечкою Сашею - «Буду Ангелом твоїм».

Ольга Юрчук заспівала пісню «Мамо не плач». Гумореску Павла Глазового «Кухлик» прочитала Олександра Лукащук. Привітати випусників прийшли дітки - учасники Студії «Перший крок» (керівник Анастасія Васюк).

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять наших земляків, які загинули на Сході країни. Матерям героїв подарували квіти. Людмила Драчук, мати загиблого Валентина Драчука, подякувала учасникам дійства і глядачам за пам’ять про тих, хто віддав життя за волю.

Події останніх двох років об'єднали нас, пробудили в кожного почуття щирого й глибокого патріотизму. Боротьба за перемогу стала всенародним рухом. І слова «Слава Україні — Героям слава» наразі набули особливого значення, вони адресовані тим, хто зі зброєю в руках захищає східний кордон нашої держави.

Україна охоплена війною. Справжньою. Реальною. Нехай її називають неоголошеною, але гинуть наші хлопці, «вантаж 200» отримують в усіх куточках України.

Сотні матерів звичайних українських хлопців сьогодні об'єднані спільною бідою та гордістю за своїх синів. І немає щирішої молитви за материнську. Лише материнська любов не знає кордонів страху, сумнівів та розрахунків.

В пам’яті людській не зітруться імена тих, хто не повернувся з АТО. Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.

Вічна пам'ять всім загиблим синам і дочкам України! Їх імена залишаться жити в віках!

Спочатку планували направити зібрані кошти на допомогу родині шепетівчанина Миколи Шафалюка, який служить два роки на передовій у ДУК «Правий сектор» (до речі побратима Василя Сліпака) і не отримує за це ніякої грошової компенсації. Його дружина і троє синочків дуже потребують матеріальної допомоги. А ще члени Спілки учасників бойових дій в зоні АТО хочуть допомогти завершити будівництво прибудови до невеличкої будівлі і тим самим покращити житлові умови родині патріота.

Але перед початком концерту стало відомо, що передчасно пішов із життя Лавренюк Анатолій Анатолійович, учасник бойових дій четвертої хвилі мобілізації, який воював у складі 53 бригади. У скрутному стані залишилися дружина і двійко діток. Отож зібрані під час концерту 700 гривень члени Молодіжної ради та Спілки учасників АТО передали цій родині.

Маємо надію, що в Шепетівці є досить небайдужих до чужого горя і проблем людей, які допоможуть одній і другій родині зібрати дітей в школу та підтримають хто чим зможе - коштами, продуктами харчування, будівельними матеріалами, тощо.

Дякуємо усім, хто не залишився байдужим до того, що діється в Україні і прийшов на концерт,аби підтримати матерів полеглих героїв, матерів, чиї сини нині боронять кордони держави.

Дякуємо тим, хто вніс свій внесок в здійснення такої доброї справи як благодійництво.

Сердечно бажаємо вам, шановні громадяни, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!
Останнє редагування 02 липня 2016, 00:31

Відео

0
репостів
0
репостів