Розділ Культура

У Шепетівці слухали лекцію про основи єврейської епіграфіки, а потім пішли на цвинтар

Автор 02 травня 2023, 16:26

Днями у шепетівському Музеї пропаганди відбувся освітньо-просвітницький захід, присвячений вивченню історії єврейського народу та основ єврейської епіграфіки. Про це музейники розповіли у себе на сторінці.

Спікери та волонтери ESJF - Європейської ініціативи зі збереження єврейських кладовищ Яків Яковенко - старший науковий співробітник Музею окупація Києва та Петро Яковенко- дослідник єврейських цвинтарів, провели лекцію з історії єврейського народу в Україні для представників єврейської громади, вчителів, працівників музею, презентувавши наочні матеріали, зокрема карти, зображення об’єктів матеріальної спадщини єврейського народу тощо.

Особливу увагу було звернено на вивчення основ єврейської епіграфіки. Присутні отримали довідковий матеріал від фонду ESJF, у якому детально прописана інформація про основні єврейські символи, а також як правильно вираховувати дати. З метою практичного застосування набутих знань, учасники заходу відвідали новий єврейський цвинтар, що знаходиться у Шепетівці поруч із синагогою.

Крім цікавої лекції та екскурсії по новому єврейському кладовищу, Яків і Петро Яковенки подарували Музею пропаганди книгу «Київ 1939-1945», присвячену світлій пам’яті сотень тисяч киян, чиє життя забрала війна 1939-1945 років, тим, хто пережив і пам’ятає нацистську окупацію Києва від 19 вересня 1941-го по 6 листопада 1943 року, тим самим поповнивши бібліотеку музею актуальною історичною літературою.

0
репостів
0
репостів