Правоохоронці викрили мережу підпільних гральних закладів

Автор СЗГ УМВС України 18 листопада 2014, 18:03
У залах, які працювали без вивісок і за особливим пропускним режимом, окрім звичайних гральних автоматів, було вилучено більше двох десятків комп’ютерів, на які були встановлені програми, що дозволяли грати в азартні ігри через мережу Інтернет.
У ході досудового розслідування кримінального провадження співробітниками слідчого управління УМВС України в Хмельницькій області спільно з колегами із управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю припинено діяльність мережі гральних залів у містах Славута та Шепетівка.

Правоохоронці встановили, що троє подолян, один з яких — раніше судимий, в орендованих на підставних осіб приміщеннях організували добре замасковані інтерактивні клуби, у яких надавали населенню послуги грального бізнесу. Жодних вивісок на приміщеннях не було, гравці потрапляли всередину лише за попередньою домовленістю з персоналом, де їм за відповідну плату давали можливість пограти в азартні ігри.

Як розповів старший слідчий слідчого управління УМВС України в Хмельницькій області Сергій Вальчук, під час проведення санкціонованих обшуків у трьох гральних залах, а також за місцем проживання осіб, що обґрунтовано підозрюються у причетності до грального бізнесу, працівниками міліції вилучено 22 комп’ютери із встановленим програмним забезпеченням, що дає змогу грати в азартні ігри через мережу Інтернет, обладнання для доступу до мережі, 8 гральних автоматів, апаратурувідеоспостереження, мобільні телефони, грошові кошти, а також документацію щодо діяльності гральних залів.

Слідчими призначено всі необхідні експертизи, допитано ряд свідків, у кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Санкція статті 203-2 «Зайняття гральним бізнесом» Кримінального кодексу України, за якою відкрито провадженння, передбачає відповідальність у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Відео

0
репостів
0
репостів