Чотирьох мешканців Шепетівщини ошукали на понад 68 тисяч гривень

Автор 01 лютого 2022, 10:57
Чотирьох мешканців Шепетівщини ошукали на понад 68 тисяч гривень Фото depositphotos.com

За минулу добу до поліції звернулось четверо мешканців Шепетівського району, довірою яких скористались шахраї.

Двоє з них намагалася отримати товари чи послуги через мережу інтернет, інших ошукали псеідобанкіри. Загалом аферистам вдалось виманити більше 68 000 гривень.

19 січня близько 15.00 години у м. Шепетівка невстановлена особа зателефонувала до місцевого жителя. Під приводом купівлі дитячої гойдалки, яку потерпілий продавав на сторінці інтернет-оголошень, шахрай заволодів коштами в сумі 6500 гривень.

20 січня житель с. Соснівка, що на Шепетівщині натрапив на шахраїв, коли намагався придбати гуму для авто у незнайомої особи через мережу інтернет. Молодий чоловік перерахував 2100 гривень, після чого зв’язок з шахраєм обірвався.

36 тисяч гривень втратив ще один шепетівчанин, який повірив псевдобанкіру та надав йому доступ до свого облікового запису у інтернет-банкінгу.

В аналогічну пастку шахраїв потрапив славутчанин. 26 січня невстановлена особа зателефонувала до нього та представившись працівником банку під приводом підключення до мобільного додатку банку, випитала реквізити. Через деякий час з банківської картки потерпілого зникло 23 з половиною тисячі гривень.

По всіх цих фактах шахрайств дізнавачі Шепетівського РУП відкрили кримінальні провадження. Наразі працівники поліції з’ясовують усі обставини подій і працюють над пошуком зловмисників.

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів