Вкрав велосипед щоб доїхати до села, бо витратив всі гроші на дівчину

Автор 22 листопада 2021, 16:48
Вкрав велосипед щоб доїхати до села, бо витратив всі гроші на дівчину depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 30-річного жителя Шепетівського району винуватим у крадіжці, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 КК України), й призначив йому покарання у виді 2 років обмеження волі. Та частково приєднавши невідбуте покарання за попереднім вироком суду (від 3 вересня 2021 року), остаточно призначив йому 3 роки 6 місяців обмеження волі.

За вироком, цьогоріч у серпні молодий чоловік викрав велосипед вартістю близько 2 тисяч гривень, що залишили без нагляду неподалік квіткового магазину у Шепетівці.

У суді свій вчинок він пояснив тим, що того дня гуляв у місті разом зі своєю знайомою й витративши усі гроші, не мав за що добратися додому в село Крупець. Біля магазину побачив велосипед, поспостерігав за ним близько 10-15 хвилин, коли ж переконався, що поблизу немає нікого, сів на нього та поїхав додому. Дорогою його зустріли патрульні. Їм він зізнався, що вкрав велосипед, відтак віддав його.

Потерпіла розповіла: щодня їздить на роботу у квітковий магазин велосипедом, але 20 серпня після робочого дня не застала його біля дерева, де залишила. Наразі велосипед їй повернули й претензій до обвинуваченого вона не має.

Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченому, суд визнав його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

«Враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, але на шлях виправлення не став, а також визнання ним своєї вини, щире каяття, позицію потерпілої, суд дійшов висновку, що обвинуваченому слід призначити покарання у виді обмеження волі, що буде необхідним і достатнім для виправлення та попередження скоєння ним нових кримінальних правопорушень», – ідеться у вироку суду.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів