На Шепетівщині чоловік пробив щоку селянину за допомогою дошки із цвяхом

Автор 30 серпня 2021, 16:40

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у пред’явленому обвинуваченні за частиною другою статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Згідно з вироком суду, 05 листопада 2020 року, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись біля хвіртки у подвір’я будинку, що у с. Коськів Шепетівського району, на ґрунті особистих неприязних відносин вступив у словесний конфлікт з потерпілим, під час якого умисно, тримаючи в руках дерев’яну дошку, на кінці якої був металевий цвях, із прикладанням фізичної сили рук, наніс вказаною дошкою один удар в щоку потерпілого.

У результаті вказаних умисних неправомірних дій обвинуваченого потерпілому заподіяно тілесні ушкодження у вигляді садна та наскрізної рани лівої щоки, які відносяться до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав. У вчиненому розкаявся, просив вибачення у потерпілого.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 30 серпня 2021, 16:49
0
репостів
0
репостів