У Шепетівці судитимуть наркоторговця, який торгував метадоном

Автор 09 серпня 2021, 18:18
У Шепетівці судитимуть наркоторговця, який торгував метадоном depositphotos.com

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя м. Шепетівки, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно).

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений К., порушуючи правовий режим обігу наркотичних засобів в Україні, всупереч вимог Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» від 15.02.1995 року, усвідомлюючи протиправність своїх дій, у невстановлений в ході досудового розслідування час, місці, спосіб та особи, незаконно придбав 0,294 г речовини  у виді кристалів білого кольору, що у своєму складі містить наркотичний засіб – метадон (фенадон), обіг якого обмежений, та незаконно зберігав з метою збуту до 01.04.2021 року.

В подальшому, обвинувачений К., продовжуючи свій злочинний умисел направлений на отримання прибутку, перебуваючи неподалік магазину «Третій Рим», що знаходиться в м. Шепетівка, умисно, незаконно збув з рук в руки 0,294 г вищевказаного наркотичного засобу, за що отримав  грошові кошти в сумі 1500 грн., досягнувши при цьому раніше поставленої мети.

Окрім цього, при проведенні досудового розслідування встановлено, що обвинувачений К. неодноразово, у невстановлений в ході досудового розслідування час, місці, спосіб та особи, незаконно повторно придбав речовину у виді кристалів білого кольору, що у своєму складі містить наркотичний засіб – метадон (фенадон) обіг якого обмежений та незаконно зберігав з метою збуту. Надалі обвинувачений К., повторно збував з рук в руки вищевказаний наркотичний засіб.

Своїми умисними діями обвинувачений К. вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 307 КК України, тобто незаконне придбання, з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів та  ч. 2 ст. 307 ККУкраїни - незаконне придбання, з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинене повторно.

Санкція ч. 1 ст. 307 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, згідно статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів