За крадіжку грошей з будинку відбулась іспитовим строком

Автор 31 травня 2021, 16:24
За крадіжку грошей з будинку відбулась іспитовим строком depositphotos.com

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жительку Шепетівського району визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнено обвинувачену від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 роки.

Згідно п.п. 1, 2 ч. 1 та п. 2 ч. 3 ст. 76 КК України покладено обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Присуджено до стягнення з обвинуваченої у дохід держави витрат за проведення судової дактилоскопічної експертизи в сумі 1961 грн 40 копійок, судової трасологічної експертизи в сумі 1307 грн 60 копійок, а всього 3269  грн.

Згідно з вироком суду, 1 березня 2021 року, обвинувачена, відчинивши хвіртку, яка була привідкрита, зайшла на територію домоволодіння в с. Судилків Шепетівського району та переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, зайшла в приміщення літньої кухні, де взяла ключ до замка і попрямувала в напрямку вхідних дверей будинку та, відчинивши їх за допомогою ключа, проникла у нього.

Перебуваючи у спальній кімнаті вказаного будинку, обвинувачена умисно, таємно викрала грошові кошти в сумі 7411 грн 78 коп, які виявила в шухляді комоду, та помістила в зовнішню кишеню куртки, після чого одразу покинула місце події із викраденими грошовими коштами.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні злочину визнала повністю, підтвердила обставини, викладені у обвинувальному акті, у вчиненому щиро розкаялась.

Потерпілий у судовому засіданні вказав, що обвинуваченою йому відшкодовано повністю заподіяну шкоду, а тому претензій до неї не має. У визначенні міри покарання поклався на розсуд суду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів