Шепетівчанин за крадіжку велосипеда отримав 1 місяць арешту

Автор 24 грудня 2020, 10:57
Шепетівчанин за крадіжку велосипеда отримав 1 місяць арешту Фото ілюстративне

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) Кримінального кодексу України.

Призначене покарання суду - 1 місяць арешту.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави витрати на залучення експертів в сумі 980,70 грн.

Згідно з вироком суду, 15 липня 2020 року обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимим за вчинення злочинів проти власності, востаннє вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 06.09.2019 за ч.1 ст.185 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн., маючи не зняту та непогашену судимість, на шлях виправлення не став, перебуваючи поблизу магазину «Колос» в м. Шепетівка, умисно таємно заволодів велосипедом марки «Force» вартістю 3166,67 грн. із велосипедним замком вартістю 94,05 грн., який був залишений неповнолітнім В., до якого обвинувачений мав вільний доступ, та повів вказаний велосипед в руках до свого місця проживання.

Внаслідок вказаних протиправних дій обвинувачений заподіяв потерпілій майнову шкоду на загальну суму 3260,72 грн.

Допитаний по суті пред’явленого обвинувачення обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю та показав, що біля магазину «Колос» він взяв чужий велосипед, марки якого не пам’ятає, та перевіз його до себе додому. Потім його сестра повернула велосипед потерпілій, оскільки це її знайома. Вартість викраденого майна визнав.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 24 грудня 2020, 11:06
0
репостів
0
репостів