6 місяців арешту отримав шепетівчанин за крадіжку велосипеда

Автор 27 листопада 2020, 10:24

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185 КК України.

За таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно призначено йому покарання у виді арешту на строк 6 місяців.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави судові витрати за проведення судової товарознавчої експертизи в сумі 653 грн 80 коп.

Згідно з вироком суду, 18 вересня 2020 року, обвинувачений, перебуваючи на сходовій площадці будинку в м. Шепетівці, помітивши прикріплений до поручнів сходів за допомогою велосипедного замка велосипед, застосовуючи фізичні зусилля, руками розірвав велосипедний замок та повторно викрав велосипед марки «Bianchi», з яким залишив під’їзд будинку та продав викрадений ним велосипед за 200 грн, а пошкоджений велосипедний замок викинув в сміттєвий бак.

Вказаними діями обвинуваченим завдано потерпілій майнової шкоди на загальну суму 4060 грн.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину, фактичні обставини, встановлені органом досудового розслідування та розмір шкоди не оспорив. В скоєному щиро покаявся, просив суворо не карати.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 27 листопада 2020, 10:34
0
репостів
0
репостів