Відібрав у перехожого сумку з одягом та виміняв її на горілку

Автор 29 вересня 2020, 17:00

Шепетівський міськрайонний суд визнав 38-річного жителя Шепетівки винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, – відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з погрозою застосування насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, та призначив остаточне покарання у виді 4 років 10 днів позбавлення волі.

Як встановив суд, у ніч на 15 лютого 2020 року в середмісті Шепетівки біля кафе-магазину двоє місцевих розпивали алкоголь. Помітивши перехожого з пакетом і спортивною сумкою, рушили слідом і один з них став вимагати у потерпілого 50 грн. Коли ж той відмовив, почав погрожувати побиттям. Сприйнявши погрози реально, чоловік кинув речі і втік додому. Тим часом грабіжник викинув чоловічий одяг зі спортивної сумки – і виміняв її на горілку.

У судовому засіданні свою вину визнав, розказав, що товариш, котрий був з ним, не знав про його наміри, навпаки, просив не брати чужі речі. У тому, що таки взяв, кається, а от що ще й вимагав гроші у перехожого – не пам’ятає, бо був дуже п’яним.

Потерпілий суду пояснив, що тієї ночі повертався з Києва, де працює, додому. Якраз ішов із залізничного вокзалу, як до нього підійшли двоє чоловіків, один з яких вимагав гроші, нецензурно лаявся і погрожував. Побоюючись за своє життя і здоров’я, бо має інвалідність, утік, залишивши сумку і пакет.

«Беручи до уваги характер діяння і спосіб його вчинення, суспільну небезпеку вчиненого кримінального правопорушення та особу винного, суд приходить до висновку, що виправлення (обвинуваченого) можливе лише в умовах ізоляції від суспільства та йому слід призначити покарання у виді позбавлення волі. Разом з тим, враховуючи дані про особу обвинуваченого, те, що він свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, сприяв слідству та суду, пом'якшуючі покарання обставини, наявність обтяжуючих покарання обставин, позицію потерпілого, який у визначенні покарання поклався на розсуд суду, суд вважає, що для досягнення мети покарання, …слід призначити покарання у виді позбавлення волі в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 2 ст. 186 КК України», – ідеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 29 вересня 2020, 17:04
0
репостів
0
репостів