Шепетівчанин вкрав велосипед та продав його за 100 гривень

Автор 10 вересня 2020, 13:43

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 60-річного шепетівчанина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена повторно, та призначив йому покарання – 6 місяців арешту.

«Суд не вбачає підстав для застосування при призначенні покарання положень статей 69 та 75 КК України, оскільки обвинувачений вчинив новий умисний злочин, маючи непогашену та не зняту в установленому законом порядку судимість за умисний злочин, що вказує на те, що він не став на шлях виправлення та на його суспільну небезпечність», – зазначено у вироку суду.

Як встановив суд, увечері 7 жовтня минулого року в Шепетівці раніше судимий 60-річний місцевий житель, помітивши велосипед, що стояв біля магазину без нагляду, сів на нього і поїхав додому. Наступного дня продав його за 100 гривень, завдавши збитків власниці у 1 000 гривень.

У суді потерпіла розповіла, що велосипед у неї вкрали, поки ходила в магазин на закупи. Крадія «вирахувала» сама і навіть пішла до нього додому просити, аби той повернув вкрадене, але чоловік відмовився. Тому за допомогою звернулася у поліцію. Претензій до підсудного не має, бо велосипед їй повернули неушкодженим, просила його суворо не карати.

У судовому засіданні обвинувачений вибачився перед жінкою, повністю визнавши свою вину. Обставини справи ніхто не оспорював.

«За наведених обставин, обвинуваченому необхідно призначити покарання в межах санкції частини статті, за якою притягується до відповідальності у виді арешту. На переконання суду, покарання буде повністю відповідати ступеню тяжкості вчиненого злочину та даним про його особу», – констатує суд у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 10 вересня 2020, 13:47
0
репостів
0
репостів