У Шепетівці судили військовослужбовця за крадіжку

Автор 23 червня 2020, 18:04

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким місцевого жителя визнано винуватим у пред’явленому обвинуваченні за частиною третьою статті 15 частиною третьою статті 185 (незакінчений замах на крадіжку, поєднану з проникненням у інше приміщення) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Згідно зі статтею 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням і встановлено іспитовий строк тривалістю  2  роки.

Цивільний позов про відшкодування майнової та моральної шкоди задоволено частково.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь потерпілої Є. 20 000 гривень майнової шкоди та 5000 гривень моральної шкоди та у дохід держави витрати за проведення судових експертиз у сумі 9970 грн 45 коп.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, будучи військовослужбовцем, 25 квітня 2020 року, підійшов до вікна приміщення Квартирно-експлуатаційного відділу міста Хмельницький Міністерства оборони України в м. Шепетівка, розбив його ногою та через утворений отвір проник до приміщення, в якому знаходилася швейна майстерня, звідки таємно викрав належне на праві власності потерпілої майно та грошові кошти на загальну суму 392,77 грн, після чого викрадене склав у рюкзак, а грошові кошти у сумі 102,80 грн поклав до кишені верхнього одягу та через розбите ним вікно покинув приміщення швейної майстерні.

Далі, обвинувачений, продовжуючи свої протиправні дії, підійшов до центральних вхідних дверей цього ж нежитлового приміщення, із застосуванням фізичної сили, ривком відчинив вхідні двері, які були зачинені на врізний замок та проник до кабінету, який знаходився на другому поверсі, звідки таємно викрав належні потерпілій пляшку шампанського «ТАЇРОВ» та пляшку вина «KOBLEVO» на загальну суму 137,67 грн. Після чого, покинув вказане приміщення кабінету.

Перебуваючи на другому поверсі даного приміщення, підійшов до кабінету, який орендує потерпіла Є., в якому знаходилося адвокатське бюро, із застосуванням фізичної сили вирвав двері та проник до приміщення, звідки таємно викрав майно на загальну суму 2701,42 грн. Після чого викрадене майно склав у рюкзак та покинув кабінет адвокатського бюро.

Намагаючись покинути приміщення Квартирно-експлуатаційного відділу з викраденим майном, свій злочинний умисел до кінця не довів з причин, що не залежали від його волі, оскільки був виявлений працівниками Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, погодився із кількістю та вартістю викраденого майна, фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення, кваліфікації своїх дій та доказів винуватості не оспорював. У вчиненому щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 19 вересня 2020, 23:33
0
репостів
0
репостів