Хмельницький апеляційний суд передав справу двох славутських розбійників до Шепетівки

Автор 04 червня 2020, 16:13

Ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Хмельницького апеляційного суду змінено підсудність та передано на розгляд до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області матеріали кримінального провадження за обвинуваченням жительки м. Славута громадянки Ф. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло), частиною третьою статті 357 (незаконне заволодіння особистих важливих документів, шляхом викрадення) Кримінального кодексу України та жителя м. Славута - К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 07.03.2020, Ф. спільно з К. під приводом попити води, зайшли до квартири в м. Славута, в якій проживає потерпіла, звідки таємно викрали ключ від врізного замка вхідних дверей з метою подальшого безперешкодного проникнення до вказаної квартири та викрадення майна.

10.03.2020 року Ф. за попередньою змовою з К., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, приклавши фізичні зусилля, які виразились в штовханні дверей та ривка ручки вхідних дверей до квартири, проникли до неї, де обвинувачена здійснила напад із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілої, приклавши ніж до шиї, а також, прикладаючи металеве лезо від станка для гоління до зап’ястя потерпілої та нанесла удар долонею в ділянку брови.

Подолавши в такий спосіб опір потерпілої, обвинувачені відкрито заволоділи грошовими коштами та майном 73-річної жінки, в тому числі чоловічою спортивною курткою, яка належала потерпілому С., завдавши потерпілим матеріальних збитків на загальну суму 2049 грн 11 коп.

Крім того, обвинувачена Ф., перебуваючи в квартирі, викрала інші важливі особисті документи, видані на ім’я потерпілого: військовий квиток, трудову книжку, водійське посвідчення, свідоцтво про народження, ощадну книжку, свідоцтво про присвоєння кваліфікаційного рівня з робітничих професій, які поклала до свого рюкзака та покинула квартиру, тим самим, отримала можливість розпорядитись викраденими документами на власний розсуд.

Нагадуємо, що санкція ч. 3 ст. 187 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Санкція ч. 3 ст. 357 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів