Шепетівчанин за 13 грамів канабісу заплатить 1190 гривень штрафу

Автор 13 лютого 2020, 13:17

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні, укладену між прокурором та підозрюваним.

Місцевого жителя визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 309 (незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1190 гривень.

Згідно з вироком суду, підозрюваний в середині січня 2020 року, знаходячись у лісопосадці, знайшов у кущах у поліетиленовому пакеті паперовий згорток з висушеною коноплею, яку, присвоївши, придбав та переніс до місця власного проживання, де незаконно зберігав без мети збуту, з метою подальшого особистого вживання - куріння.

23 січня 2020 року в ході санкціонованого обшуку на підставі ухвали слідчого судді працівниками СВ Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області у підозрюваного виявлено та вилучено паперовий згорток із подрібненою речовиною рослинного походження, яка згідно висновку експерта, є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, 13,2 г.

В судовому засіданні підозрюваний повністю визнав вину, підтримав угоду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів