Двоє мешканців Грицева забили до смерті чоловіка, за що сядуть у тюрму

Автор 06 лютого 2020, 17:51
Двоє мешканців Грицева забили до смерті чоловіка, за що сядуть у тюрму Фото ілюстративне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винними двох обвинувачених в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому групою осіб, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України), і призначив покарання у виді позбавлення волі на 7 років. Крім цього, стягнув з них на користь потерпілої солідарно 11127 гривень майнової та 400 тисяч гривень моральної шкоди.

Як встановив суд, ввечері 24 квітня 2018 року в смт Гриців двоє місцевих жителів, взявши пляшку горілки, прийшли до знайомої на гостину. Утім, та непроханих гостей до хати не пустила, пояснивши, що вони з чоловіком вже відпочивають. На шум вийшов її співмешканець і також почав проганяти наполегливих відвідувачів. Обурившись, один з них кілька разів вдарив господаря. Той, захищаючись, схопився за сокиру й вдарив гостя по голові. Але обвинувачених це не зупинило, навпаки, почали бити чоловіка руками і ногами,  доки жінка не лягла на нього, прикривши собою. Від отриманих травм 11 травня 2018 року чоловік помер у реанімації.

Своєї вини в інкримінованому злочині обоє обвинувачених не визнали. Не заперечуючи факту, що навідувалися того дня до знайомої, де зав’язався конфлікт з її співмешканцем, вказували, що не завдавали йому смертельних травм. Навпаки, це він накинувся на них із сокирою, тому, захищаючись, вдарили тричі його у відповідь.

«Суд відхиляє заперечення вини обвинуваченими у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті останнього, оцінює такі заперечення як намагання уникнути відповідальності за скоєний злочин», – констатує суд, проаналізувавши докази.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів