Серійну злодійку з села Майдан-Лабунь засудили до 5,5 років тюрми

Автор 03 лютого 2020, 18:40

Шепетівський міськрайонний суд визнав винною 41-річну мешканку Шепетівки за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, а також за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України – пропозиція, обіцянка та надання неправомірної вигоди за вчинення  службовою особою, яка займає відповідальне становище в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, та покарав остаточно 5 роками 6 місяцями ув’язнення з конфіскацією всього майна, яке є у власності, крім житла.

«При цьому суд враховує, що у відповідності до положень ст.ст. 69, 75 КК України у зв’язку із засудженням Л. за корупційний злочин, суд не вправі приймати рішення про призначення їй покарання нижчого від найнижчої межі, встановленої в санкції частини статті, за якою вона обвинувачується, а також про звільнення її від відбування покарання з випробуванням», – зазначає суд.

Як встановив суд, у грудні 2017 року в с. Майдан-Лабунь Шепетівського району, жінка, підібравши ключ, зайшла до чужого помешкання, звідки винесла 30 тисяч гривень. У березні 2018 року в Шепетівці скористалася ключем, необачно залишеним господинею, і з  приватного будинку вкрала золоті прикраси на понад 20 тисяч гривень.

Та від обвинувачення у повторній крадіжці з проникненням у житло жінка спробувала відкупитися, запропонувавши гроші слідчому. Правоохоронець написав про це рапорт керівнику. Тож коли та принесла «винагороду» - 300 доларів США і поклала їх під документи на столі слідчого, до кабінету зайшли поліцейські з понятими.

У суді свою причетність до крадіжок обвинувачена заперечила, сказала, що домовилася зі слідчим про 1 тисячу доларів за те, що він не притягатиме до кримінальної відповідальності її прийомну доньку, обвинувачену в крадіжці. Тож 300 доларів – це була частина від обумовленої суми.

Утім, біля місць злочинів саме цю жінку бачили кілька свідків, і це вони підтвердили під час судового засідання. Вказавши, що поки вона відмикала двері й заходила до чужих будинків, дві молодші чекали її ззовні.

Доказів, які б підтверджували факт того, що правоохоронці вимагали в обвинуваченої гроші та схиляли її до дачі неправомірної вигоди, сторона захисту не надала.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів