Шепетівський центр безоплатної правової допомоги відстояв права малозабезпеченої особи у суді

Автор 20 січня 2020, 16:46

До Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка належить до вразливої категорії громадян як малозабезпечена особа, з проханням допомогти їй у написанні заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Для надання правової допомоги клієнтці було призначено в.о. начальника відділу «Полонське бюро правової допомоги» Оксану Рибак, яка підготувала заяву до суду.

В обґрунтування вимог заяви представник вказала, що відповідно до рішення  Полонського районного суду Пенсійний фонд України в Полонському районі зобов’язано  здійснити перерахунок та виплату недоплаченої надбави до пенсії як дітям війни із урахуванням підвищення на 30% мінімальної пенсії за віком на користь чоловіка заявниці. На день смерті стягувача рішення суду виконано не було. Після смерті стягувача, заявниця, як дружина прийняла спадщину, а відтак є правонаступником померлого чоловіка.

Відповідно до ч.1 ст. 379 цього КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно зі ст. 1218 ЦК України до складу спадщини входять усі права та обов’язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Враховуючи зазначене, суд задовольнив заяву жінки, і замінив сторону виконавчого провадження — стягувача на його правонаступника.

Ухвала Полонського районного суду в апеляційному порядку не оскаржувалась, станом на 19.12.2019 року набрала законної сили.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів