Мешканець Судилкова побив знайомого, за що отримав 1 рік умовно та виплату моральної шкоди

Автор 14 січня 2020, 13:22

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним обвинуваченого в заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу України), покарав його 1 роком обмеження волі. На підставі статті 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням на 1 іспитовий рік.

Крім цього, суд задовольнив цивільний позов потерпілого: стягнув на його користь 25 тисяч гривень моральної шкоди, 819 – майнової та 8 тисяч гривень витрат на правову допомогу.

За вироком, 16 жовтня 2019 року у с. Судилків Шепетівського району біля магазину 22-річний місцевий житель зустрів своїх знайомих. У ході розмови з одним з них розгорілася суперечка. Молодий чоловік на слова відреагував кулаками: наніс знайомому кілька ударів в обличчя. У результаті той опинився в лікарні зі зламаними кістками, струсом мозку та саднами.

Уже на лаві підсудних обвинувачений пояснив, що такою була реакція на нецензурщину потерпілого в його бік.

Потерпілий підтримав свій цивільний позов з вимогою про відшкодування моральної і матеріальної шкоди й просив покарати кривдника за законом.

Суд врахував, що молодий чоловік має позитивні характеристики, раніше не судимий, також взяв до уваги оцінку інспекторів пробації щодо середнього ризику вчинення ним повторного злочину, й прийшов до висновку про можливість звільнення обвинуваченого від відбування покарання на іспитовий строк.    

«Як встановлено судом і цього не заперечував сам обвинувачений, внаслідок його злочинних дій потерпілому було завдано серйозну травму голови, обличчя, яку він тривалий час лікував. Він має право на відшкодування з обвинуваченого моральної шкоди», – ідеться у вироку суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів