Шепетівчанин купив через Нову пошту наркотики і тепер заплатить штаф 1360 грн

Автор 12 грудня 2019, 13:19
Шепетівчанин купив через Нову пошту наркотики і тепер заплатить штаф 1360 грн Фото з мережі Інтернет

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим.

Жителя м. Шепетівка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 309 (незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1360 гривень.

Згідно з вироком суду, 07.11.2019 року, обвинувачений за допомогою програмного забезпечення для мобільного телефону, замовив у невстановленої під час досудового розслідування особи особливо небезпечну психотропну речовину «PVP». Надалі, з метою придбання психотропної речовини «PVP» перерахував за вищевказане замовлення грошові кошти в сумі 400 грн.

Наступного дня обвинувачений отримав посилку, яка надійшла із відділення ТОВ «Нова Пошта», у такий спосіб, незаконно придбав особливо небезпечну психотропну речовину «PVP», яку зберігав при собі з метою подальшого власного вживання, без мети збуту.

08.11.2019 року під час проведення огляду місця події на підвіконні піцерії в м. Шепетівці, працівниками поліції виявлено та вилучено посилку, в середині якої у поліетиленовому пакеті знаходилась речовина білого кольору, яка згідно з висновком експерта містить у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину - «PVP», масою 0,7750453 г.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винуватим в інкримінованому злочині, підтримав угоду про визнання винуватості, просив її затвердити, пояснив, що укладення угоди є добровільним. Зазначив, що зможе  реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов’язання.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів