2 роки умовно присудили шепетівчанину, який побив двох поліцейських

Автор 04 грудня 2019, 14:28
2 роки умовно присудили шепетівчанину, який побив двох поліцейських Фото з мережі Інтернет

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні між потерпілими, обвинуваченим та його захисником.

Жителя м. Шепетівка визнано винуватим у вчиненні злочину,  передбаченого частиною другою статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу умисних легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнено Р. від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Скасовано обраний ухвалою суду від 09 жовтня 2019 року обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.   

Згідно з вироком суду, 03 липня 2019 року, в нічний час, Р., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння наніс один удар кулаком в обличчя потерпілому П. – поліцейському патрульної поліції Шепетівського ВП, після чого умисно наніс один удар кулаком в обличчя потерпілому В. – поліцейському патрульної поліції Шепетівського ВП, які в цей час виконували свої службові обов’язки щодо забезпечення публічної безпеки і порядку в публічних місцях.

В результаті протиправних дій обвинуваченого потерпілому П. заподіяно легкі тілесні ушкодження, потерпілому В. заподіяно тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричиняють короткочасний розлад здоров’я.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину в інкримінованому злочині, підтримав угоду про примирення.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 04 грудня 2019, 14:58
0
репостів
0
репостів