Шепетівчанин вирощував коноплю та виготовляв наркотичну речовину

Автор 26 вересня 2019, 16:42

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина К., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 309 (незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту), частиною першою статті 310 (незаконний посів та вирощування конопель в кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що наприкінці квітня 2019 року, К. на присадибній ділянці власного домоволодіння, без мети збуту, власноручно посіяв  насіння та виростив 17 рослин конопель, які було виявлено та вилучено працівниками Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області.

Крім того, встановлено, що в липні 2019 року обвинувачений, перебуваючи за місцем свого проживання, зірвав, подрібнив і висушив та у такий спосіб виготовив наркотичну речовину – канабіс, яку зберігав з метою подальшого вживання, без мети збуту.

Водночас, 23.08.2019, під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі, де проживає К., працівниками поліції вилучено 2 прозорих поліетиленових пакети, заповнених на третину подрібненою сухою речовиною рослинного походження – канабісом,загальною масою 28,39 г.

Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 309 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Санкція ч. 1 ст. 310 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

     За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 26 вересня 2019, 16:58
0
репостів
0
репостів