Вкрав профінструменти у перукаря, з яким пив напередодні

Автор 01 липня 2019, 13:28

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним 35-річного шепетівчанина, обвинуваченого у крадіжці, поєднаній з проникненням у житло, вчиненій повторно (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України) та засудив його до 3 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням на 2 іспитових роки.

За вироком, у Шепетівці в ніч на 4 травня цього року обвинувачений розбив вікно в будинку свого знайомого, заліз всередину та вкрав перукарські інструменти, що одразу ж продав.

У суді  пояснив, що напередодні разом із потерпілим у того вдома пили алкоголь. Він знав, що товариш надає перукарські послуги, бо ж стриг і його, та має професійні інструменти. У тому, що їх вкрав, покаявся, запевнив, що примирився і відшкодував йому усю завдану шкоду, просив не позбавляти волі.

Потерпілий до суду не з’явився, але подав заяву, пояснивши, що претензій до обвинуваченого не має, і просить суворо не карати.

«Згідно з висновком органу пробації виправлення П. без позбавлення або обмеження волі може становити високу небезпеку для суспільства. Вказаний висновок ґрунтується на характеризуючих матеріалах, у т.ч. наданих ПП УК «Управдом», згідно з якими управлінська компанія компрометуючими матеріалами на обвинуваченого не володіє, однак посилання на інші матеріали у висновку відсутні. Також у висновку органу пробації, при визначенні ризиків вчинення повторного злочину не враховано, що П. з часу ухвалення відносно нього останнього вироку суду (07 липня 2014 року), відбувши покарання з випробуванням, протягом значного періоду часу не вчиняв нового злочину, і до адміністративної відповідальності не притягувався», – зазначає у вироку суд, прийшовши до висновку про можливість звільнення обвинуваченого від реального відбування покарання на іспитовий строк.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів