ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" поскаржилось на місцеву владу

Автор 06 травня 2019, 11:32
Олександр Пустовойт - керівник та співвласник ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" Олександр Пустовойт - керівник та співвласник ТОВ "Шепетівка Енергоінвест"

ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" звернулося із скаргами до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, через позитивні рішення місцевої влади на від’єднання споживачів міста Шепетівка від централізованого опалення. Хоча в якості кого воно скаржиться не зовсім зрозуміло, адже згідно рішень судів, юридично послуги з теплопостачання воно в місті надавати більше не може.

21 лютого 2018 року, 26 лютого 2019 року, 27 березня 2019 року відбулося засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого теплопостачання при відмові споживачів від централізованого теплопостачання виконавчого комітету Шепетівської міської ради (далі Комісія).

На засіданні Міжвідомчої комісії були розглянуті заяви окремих власників квартир в багатоквартирних будинках про відключення окремих квартир від системи централізованого опалення.

За результатами розгляду вирішено надати дозвіл на відключення від централізованого опалення та облаштування у квартирах індивідуального опалення мешканцям міста Шепетівка, при умові виконання технічних умов, виданих ПрАТ «Шепетівкагаз», ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» та ПАТ «Хмельницькобленерго (при облаштуванні у квартирі електроопалення).

Факт вчинення таких дій підтверджується Протоколом № 1 від 21.02.2018 року, Протоколом № 1 від 26.02.2019 року, Випискою з Протоколу № 2 від 27.03.2019 року.

Одночасно з цим мешканці деяких будинків отримали листи, згідно яких ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" самі відмовляються надавати послуги теплопостачання, адже кількість власників індивідуального опалення там більше ніж абонентів централізованого теплопостачання. Для прикладу у будинку за адресою вулиця Шешукова 3, лише 18 квартир мають централізоване опалення, інші 35 квартир вже мають індивідуальне опалення.

Нагадаємо, 20 лютого 2019 року Касаційним господарським судом у складі Верховного суду України було розглянуто касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» на постанову Північно-західного апеляційного господарського суду від 20 грудня 2018 року та рішення Господарського суду Хмельницької області від 24 вересня 2018 року.

За результатом розгляду справи касаційну скаргу залишено без задоволення, а рішення господарського суду Хмельницької області – без змін.

Отже, рішення Верховного суду України, як рішення останньої інстанції є підтвердженням законності та чинності рішення сесії Шепетівської міської ради № 1 від 6 листопада 2017 року «Про відмову від договору концесії в односторонньому порядку та повернення майна».

Однак, незважаючи на відсутність договірних відносин, судові «тяжби» Шепетівської міської ради та ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» — не завершені.

У зв’язку з тим, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відмовилось передавати майно – цілісний майновий комплекс «Шепетівське підприємство теплових мереж» в добровільному порядку Шепетівська міська рада за захистом своїх прав ще в грудні 2018 року звернулася до Господарського суду Хмельницької області з позовом про усунення перешкод в користуванні майном.

18 березня 2019 року відбулося засідання Господарського суду Хмельницької області, на якому розглядали питання про витребування майна в ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». На жаль, остаточного рішення по справі прийнято не було. Головуючий суддя переніс засідання на 20 травня 2019 року.

Після прийняття остаточного рішення Господарським судом Хмельницької області і при умові, якщо ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не подасть апеляцію можна буде звертатися до Державної виконавчої служби з питанням про фактичне повернення майна до комунальної власності.

Останнє редагування 06 травня 2019, 12:11
0
репостів
0
репостів