Розділ Бізнес

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» остаточно програв всі суди і має повернути майно

Автор 22 лютого 2019, 18:31

20 лютого 2019 року Касаційним господарським судом у складі Верховного суду України було розглянуто касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» на постанову Північно-західного апеляційного господарського суду від 20 грудня 2018 року та рішення Господарського суду Хмельницької області від 24 вересня 2018 року.

За результатом розгляду справи касаційну скаргу залишено без задоволення, а рішення господарського суду Хмельницької області – без змін.

Отже, рішення Верховного суду України, як рішення останньої інстанції є підтвердженням законності та чинності рішення сесії Шепетівської міської ради № 1 від 6 листопада 2017 року «Про відмову від договору концесії в односторонньому порядку та повернення майна».

Однак, незважаючи на відсутність договірних відносин, судові «тяжби» Шепетівської міської ради та ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» — не завершені.

У зв’язку з тим, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відмовилось передавати майно – цілісний майновий комплекс «Шепетівське підприємство теплових мереж» в добровільному порядку Шепетівська міська рада за захистом своїх прав ще в грудні 2018 року звернулася до Господарського суду Хмельницької області з позовом про усунення перешкод в користуванні майном.

Найближче підготовче засідання було проведено 19 лютого 2019 року, на якому головуючий оголосив про те, що призначає нове підготовче засідання на 18 березня 2019 року.

Після прийняття остаточного рішення Господарським судом Хмельницької області і при умові, якщо ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не подасть апеляцію можна буде звертатися до Державної виконавчої служби з питанням про фактичне повернення майна до комунальної власності.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів