У Шепетівці орудували "борці" із нелегальним гральним бізнесом

Автор 27 квітня 2019, 15:22

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів організованої злочинної групи, які у минулому році вчинили низку грабежів на території Хмельницької області. Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський.

Досудовим розслідуванням, яке здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, встановлено, що організатор злочинного угрупування, будучи раніше судимим за майнові злочини, після звільнення з місць відбування покарань, продовжив неправомірні дії. З метою отримання стабільних незаконних прибутків, він розробив план протиправного збагачення шляхом відкритого викрадення чужого майна під прикриттям боротьби з незаконним гральним бізнесом та утворив стійке злочинне об’єднання, яке і очолив.

До складу групи 32-річний мешканець м. Славута залучив жителів Хмельницької, Донецької та Дніпропетровської областей, які володіють необхідними якостями та фізичною підготовкою. З одним із спільників організатор познайомився на протестних акціях у столиці, з іншим спільно перебував у слідчому ізоляторі, а ще один – його сусід.

Зловмисники ретельно готувались до вчинення грабежів, для конспірації та координації своїх дій використовували знеособлені термінали мобільного зв’язку, номери яких постійно змінювали, застосовували спеціально призначені для захисту рук та закриття обличчя засоби та одяг. У злочинній діяльності використовували різні транспортні засоби, у тому числі користувались послугами таксі.

Встановлено причетність до вчинення членами групи шести епізодів їх злочинної діяльності у приміщеннях, де розміщені комп’ютерні клуби, у м. Шепетівка, м. Старокостянтинів та м. Ізяслав.

Обвинувальний акт відносно чотирьох членів злочинної групи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 186 (грабежі, вчинені організованою групою) направлено для розгляду до Ізяславського районного суду.

Стосовно ще двох їх спільників, які наразі переховуються від слідства, матеріали виділено в окреме провадження, яке на даний час розслідується.

Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів