За вкрадену хвіртку на кладовищі отримав 4 роки позбавлення волі

Автор 21 березня 2019, 14:49

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким І. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого  частиною третьою статті 297 (наруга над могилою з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, вчинена повторно) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді  позбавлення  волі на строк 4 роки. На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового складання покарання за даним вироком та вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 11  липня 2018 року остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі строком 4 років 6 місяців.

Згідно вироку, 8 лютого 2019 року, раніше судимий обвинувачений І., перебуваючи на кладовищі, зняв із кріплення огорожі місця поховання,  металеву хвіртку, чим завдав матеріальної шкоди потерпілому на суму 420 грн.

Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, у скоєному щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілого, злочин вчинив у зв’язку з тяжким матеріальним становищем.

До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадуємо, що санкція ч. 3 ст. 297 КК України передбачає призначення покарання у виді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів