Шепетівський суд виніс вирок обвинуваченому у вбивстві власної бабусі

Автор 14 березня 2019, 18:26

Шепетіський міськрайонний суд визнав винним 33-річного жителя села Пліщин Шепетівського району, обвинуваченого за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство та призначив йому покарання – 7 років позбавлення волі.

Родинна трагедія сталася 10 червня 2018 року на подвір’ї будинку, де обвинувачений жив разом матір’ю та бабусею. Чергова сварка з нетверезим онуком виявилася для літньої жінки фатальною – чоловік схопив вила і наніс їй кілька ударів у живіт та груди. Поранення в серце і значна крововтрата – 75-річна бабуся померла на місці.

Обвинувачений свою вину визнав частково, запевняючи, що вила схопив спросоння, вбивати бабу не хотів. На думку суду, спосіб, характер і механізм заподіяння ушкодження, а також те, що онук не намагався надати допомоги потерпілій сам і нікого не покликав, свідчить якраз про умисел на позбавлення її життя.

«Суд враховує, що З. вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання, має на утриманні малолітнього сина, думку потерпілої, яка є матір’ю обвинуваченого та дочкою загиблої, і просить не позбавляти волі обвинуваченого, тяжкість вчиненого ним злочину, та приходить до висновку, що обвинуваченому слід обрати покарання, достатнє і необхідне для його виправлення та попередження скоєння ним нових злочинів, у виді позбавлення волі в мінімальному розмірі санкції ч.1 ст.115 КК України», – зазначає у вироку суд.

Набрання вироком законної сили обвинувачений чекатиме під вартою. У сторін справи є 30 днів для його оскарження до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів