У Судилкові рятувальники вчились ліквідовувати витік аміаку

Автор 10 жовтня 2018, 17:42

10 жовтня рятувальники 21-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Хмельницькій області провели комплексно-тактичні навчання в селищі Судилків Шепетівського району.

За легендою навчань, в результаті ДТП в центрі населеного пункту зіткнулись пасажирський автобус та автоцистерна, яка перевозила аміак. Внаслідок цієї події, сталася розгерметизація цистерни аміаку та його вилив 1,5 тонн на проїжджу частину. В результаті умовної надзвичайної події загинула 1 людина,  та ще 12 людей постраждали.

Хмара зараженого повітря поширювалась у західному напрямку зі швидкістю 6-12 м/с. В результаті чого, умовно евакуйовано 140 осіб що найближче проживали біля зони ймовірного ураження.

Рятувальники, використовуючи спеціальне обладнання, деблокували постраждалих з понівечених транспортних засобів та перенесли на ношах із зони зараження до карет швидкої допомоги, і винесли тіло умовно загиблого. Після чого вогнеборці за допомогою водяної завіси провели дезактивацію умовного розливу аміаку та здійснили накладання спеціального бандажу на пошкоджену цистерну.

На місці події працювала районна комісія ТЕБ та НС, яка керувала ліквідацією наслідків надзвичайної події та організовувала умовну евакуацію населення, що потрапило в зону ураження.

Всього на ліквідацію умовної надзвичайної події від ГУ ДСНС України у Запорізькій області залучалось 2 одиниць техніки та 10 рятувальників. Окрім вищезазначених екстрених служб у навчаннях брали участь співробітники швидкої допомоги та поліції.

В ході проведення тактико-спеціальних навчань були відпрацьовані дії працівників Держслужби з НС з ліквідації наслідків аварії з розливом небезпечних хімічних речовин, а також на практиці перевірено взаємодію між службами Шепетівського району при виникненні НС даного характеру. Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи служб цивільного захисту району при виникненні реальних екстрених ситуацій, що в підсумку дозволить їх успішно ліквідувати з мінімальними матеріальними збитками, а саме головне – не допустить загибелі та травмування людей.                                                                                                               

Шепетівський районний сектор ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Останнє редагування 10 жовтня 2018, 22:24
0
репостів
0
репостів