Чоловік з інвалідністю ціпком забив свою "колегу по чарці"

Автор 13 вересня 2018, 16:33

Вчора, 12 вересня 2018 року, колегією суддів Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області ухвалено вирок, яким визнано винним жителя Шепетівського району громадянина П. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та призначено покарання у виді 10 (десяти) років позбавлення волі.

Так, 26.10.2017 року, П., знаходячись у приміщенні спальної кімнати житлового будинку, розташованого в одному із сіл Шепетівського району, вживав спиртні напої спільно з К. В подальшому між останніми виникла суперечка з приводу купівлі паливних дров, в ході якої у обвинуваченого виник умисел на вбивство К.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, П., використовуючи як знаряддя вчинення злочину свій металевий ціпок (палицю) з пластиковою рукояткою, яку використовував як допоміжний засіб для пересування через наявну інвалідність, умисно наніс  рукояткою палиці не менше двох ударів в голову К., від яких остання впала на підлогу та, підвівшись, сіла на ліжко, після чого чоловік наніс ще не менше одинадцяти ударів по голові, внаслідок яких жінка впала на ліжко. Після цього, обвинувачений стягнув К. на підлогу та накрив обличчя подушкою, а сам пішов до свого місця проживання.

Внаслідок протиправних дій П. спричинив К. тілесні ушкодження у вигляді семи відкритих переломів черепа із множинними забоями головного мозку та дев’ятьма ранами в голові, множинних ран та синців, які мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент їх спричинення та були несумісними із життям та призвели до смерті на місці події.    

В судовому засіданні обвинувачений П., заперечуючи факт вбивства, свою вину у вчиненні злочину не визнав.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області. До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою. 

     За повідомленням прес-служби суду 

0
репостів
0
репостів