До довічного ув'язнення засудили рецидивіста, який скоїв подвійне вбивство

Автор 13 липня 2016, 18:22
53-річний мешканець Шепетівського району у червні минулого року вийшов із місць позбавлення волі після відбуття 20-річного терміну покарання за вбивство своєї дружини та тещі, але за півроку знову вчинив подвійне вбивство.
14 листопада минулого року близько 16.00 години до чергової частини Шепетівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Вербівці в одному із будинків виявлено вбитими господарів — 64-річного чоловіка та його 58-річну співмешканку.

Правоохоронці, які виїхали на місце події, справді виявили в будинку два трупи господарів з численними травмами у вигляді рубаних ран голови.

В процесі проведення першочергових слідчих дій працівниками Шепетівського відділу поліції було встановлено причетність до скоєння злочину 53-річного місцевого жителя.

Убитий чоловік був потерпілим у злочині, вчиненому підозрюваним у 1991 році. Зловмисник викрав з будинку своєї жертви 3 тисячі карбованців. За цей злочин він відбув 3-річне ув’язнення. А після виходу на свободу через кілька років скоїв подвійне вбивство своєї дружини та тещі, за що був засуджений до страти, яку після відміни такої міри покарання замінили на 20 років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний після звільнення не мав постійного місця проживання і ночував у закинутих будинках, печерах та підземних комунікаціях. До його пошуків були залучені практично усі працівники Шепетівського відділу поліції, сусідніх територіальних підрозділів та Головного управління Національної поліції в області, спецпризначенці та громадські активісти — загалом більше 100 чоловік.

Докладені зусилля таки дали позитивний результат — на другий день після скоєння вбивства зловмисника затримали. Під час затримання він намагався втекти, а коли йому це не вдалося, дістав ножа. У відповідь працівник поліції був змушений застосувати табельну зброю.

Суд визнав підозрюваного винним у вчиненні подвійного умисного вбивства і засудив його до довічного ув’язнення. Апеляційний суд залишив це рішення без змін.

Відео

0
репостів
0
репостів