Школярка інсценізувала своє викрадення і вимагала у матері викуп

Автор 06 липня 2016, 18:41

У Шепетівському районі неповнолітня втекла з дому, але розіграла це як викрадення і вимагала у матері 10 тисяч гривень за своє повернення. Про це повідомив сектор комунікації ГУ Національної поліції в Хмельницькій області.

4 липня близько 20.00 години дівчина пішла гуляти, але додому так і не повернулась. Раніше вона вже ночувала у своїх подруг, тож матір сподівалась, що вранці дочка прийде додому, але цього не сталося. Натомість жінка отримала смс-повідомлення, в якому йшлося про те, що дівчину викрали, і якщо вона хоче бачити її живою, потрібно приготувати 10 тисяч гривень викупу.

Налякана жінка одразу звернулась із повідомленням до правоохоронців. На пошуки неповнолітньої був піднятий увесь особовий склад місцевої поліції.

Пізніше втікачка зателефонувала до своєї хрещеної і повідомила, що її тримають у підвалі і вже впродовж 2 діб не дають їсти. У відповідь дівчині сказали, щоб вона не хвилювалась, адже на її пошуки підняли усіх правоохоронців району.

Зрозумівши, що накоїла, дівчина вирішила повернутись, намагаючись дограти свою «роль» до кінця. Її знайшли на одній із вулиць сусіднього села. Правоохоронцям школярка розповіла, що їй чудом вдалося втекти від викрадачів. Проте досвідчені поліцейські швидко вивели дівчину на чисту воду. Як виявилось, увесь цей час вона була у свого 26-річного знайомого, якого зустріла під час прогулянки. З його телефону дівчина дзвонила і надсилала смс-повідомлення https://omnicell.com.ua/massovye-sms-rassylki .

«Швидка», яку викликали для «викраденої» школярки, стала в нагоді її матері, котра ледь стояла на ногах. Дівчину ж доправили на обстеження в районну лікарню. Вона виявилась абсолютно здоровою і неушкодженою. Слідів вживання алкоголю чи наркотичних засобів лікарі також не виявили. Жодних протиправних дій щодо неповнолітньої вчинено не було.

Наразі із 15-річною школяркою та її сім’єю працюють психологи та працівники соціальних служб задля недопущення подібних ситуацій у майбутньому.

Останнє редагування 01 серпня 2020, 18:58
0
репостів
0
репостів