Під час нічної ворожої атаки у Старокостянтинові постраждали люди, є руйнування

Автор 24 жовтня 2024, 09:51
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

На Хмельниччині повітряна тривога пролунала о 03:51, яка тривала до 09:12 ранку. Вкотре Повітряні Сили ЗСУ повідомляли про рух групи "шахедів" у напрямку Старокостянтинова. Цього разу, на жаль, не обійшлося без наслідків.

У ніч на 24 жовтня 2024 року (із 21.00 23 жовтня) противник атакував Україну двома крилатими ракетами Х-22 із літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Брянської обл. та 50-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Орел, Курськ та Крим.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 8.30 підтверджено збиття 40 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

Крім того, 7 російських безпілотників локаційно втрачено, 1 – в повітряному просторі України, ще 2 – повернули у напрямку росії та Білорусі.

"Ворожі ракети не досягли своїх цілей. Бойова робота триває! Інформація оновлюється."

Щодо Хмельниччини, то під прицілом знову опинився Старокостянтинів. Вночі працювала ППО, жителі області могли чути вибухи. 

У коментарі Суспільне Хмельницький мер Старокостянтинова Микола Мельничук повідомив, що наразі є 4 травмованих, 2 з них - у лікарні.

"В громаді зазнала руйнувань будівля готелю. Там повністю знесло дах. Окрім того, у багатоповерхівках та приватних будинках вибиті вікна та шибки. Наразі на місцях працюють усі відповідні служби" - зазначив очільник міста.

UPD: начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін про наслідки атаки:

"Сьогодні вранці, під час сигналу «Повітряна тривога», збито 8 ворожих БПЛА типу «Shahed». Внаслідок атаки, пошкоджено житловий багатоквартирний будинок. Пожежу ліквідовано силами ДСНС. Триває робота з розбирання конструкцій.

Також пошкоджено дах готелю та нежитлове приміщення. Крім того, вибуховою хвилею пошкоджено вікна в одній із бібліотек області. Одна особа отримала незначні ушкодження."

Останнє редагування 24 жовтня 2024, 10:48
0
репостів
0
репостів