Світло у Хмельницькому районі обіцяють надвечір: наслідки прильотів в обласному центрі

Автор 26 серпня 2024, 17:37

Хмельниччина, як і вся Україна, зазнала чергової масованої атаки від ворога. Працювали наші сили ППО. Разом з тим, в області маємо пошкодження обʼєктів енергетичної інфраструктури. Головне, що обійшлося без жертв та постраждалих. Про це повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Провів щойно засідання Ради оборони області, заслухав керівників Хмельницького регіонального центру обслуговування мережі НЕК "Укренерго" та АТ "Хмельницькобленерго" щодо роботи з ліквідації наслідків ворожого удару. Проводяться усі необхідні заходи та ремонтна кампанія із відновлення електропостачання.

Планується, що заживлення абонентів в місті Хмельницькому та населених пунктах Хмельницького району розпочнеться орієнтовно з 19 години вечора.

В Хмельницькому система водопостачання та робота каналізаційної системи переведена в автономний режим. Усі служби працюють над ліквідацією наслідків ударів ворога. 

Хмельничани ж оговтуються після ранкових обстрілів російськими "шахедами" та ракетами. "Земля ходуном ходила", — розповів для Суспільного місцевий житель Василь.

За його словами, повітряна тривога застала їх з дружиною вдома, у власному будинку, а коли обстріли закінчилися, їхнє обійстя було всіяне дрібним, але важким та гострим залізяччям.

"І ми ховаємося і собаки забігають сюди. Підвал глибокий. Коли бабахкає, в підвалі теж трясе".

За його словами, прихистили в себе на подвірʼї трьох собак-безхатьків, які тремтять під час вибухів.

"Ой, Боже, ховаються в підвал, біжать за нами, в гараж біжать за нами. Щоразу, коли вибухи, всі тремтять: і птахи, і люди. Горе кругом".

Його дружина Ірина збирає вибите скло. Каже: це звичайне деревʼяне вікно, а пластикові — покрутило.

"Слава Богу, що живі. Як "шахед" прилетів, то ще було ціле. Коли саме ракети, то чути було, як скло посипалося. Колись все подвірʼя було в склі".

Олександр каже: на подвірʼї колись стояла альтанка, та мусили демонтувати.

"Альтанку вже побило давно, балкон по-новому побило, двері винесло".

На одній з вулиць Хмельницького місцеві жителі вже вшосте за два роки склять свої вікна після обстрілів.  

"Ми з жінкою. Молодший син на фронті, що казати? Маємо те, що маємо. Та вже звикли. Якби то перший раз... Хоча до цього звикнути важко. Ми вже з рахунку збилися, скільки тих вікон вилетіло, скільки вставили", — розповів місцевий житель Олександр.

Господар каже: пошкодження після обстрілів ліквідовують самі: викликають майстрів, купують скло та інші матеріали. Із його слів, одного разу, два роки тому, до них приходила комісія — самі не знають, звідки.

"Приходили дівчата. Ай, кажуть, у вас нічого страшного нема. Он бабусі 90 років, то в неї хату рознесло. Розвернулись і поїхали".

Мешканець тієї ж вулиці Василь розповів: під час повітряної тривоги були з дружиною вдома.

"Вдома земля ходунок ходила. Є ушкодження з цим обстрілом. Шиферну вибило кусок, зсунуло шиферну, ворота гаражні ролетні погнуло кронштейні".

Господар садиби на цій же вулиці Тамін каже: чули чотири гучних вибухи та один тихіший.

"Перший не дуже сильний був, а через хвилин 30-40 перший ракетний удар, а потім ще".

У будинку Таміна з дружиною ударною хвилею вибило вхідні й міжкімнатні двері, позлітала плитка. Чоловік каже: дружина дуже злякалася, та й йому самому було лячно.

"Дуже страшно. То в жінки була істерика, вона почала плакати. Дуже чутно було".

Останнє редагування 26 серпня 2024, 17:47

Відео

0
репостів
0
репостів