Вночі над Хмельниччиною збили один ворожий БпЛА: куди цілив ворог

Автор 19 червня 2024, 10:19
Залишки дронів впали на село Малехів Львівської громади Залишки дронів впали на село Малехів Львівської громади

У ніч на 19 червня 2024 року російські окупанти атакували 21-им ударним БпЛА типу «Shahed-131/136» із напрямків Приморсько-Ахтарськ – рф. та мис Чауда – Крим. Відбивали повітряний напад винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Як повідомили Повітряні Сили ЗС України, в результаті бойової роботи збито 19 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

У Хмельницькій ОВА розповіли, що над Хмельниччиною сили ППО ЗСУ знищили один ворожий БпЛА типу «Shahed». Місце падіння уламків встановлюється. Звернень щодо травмованих, загиблих та пошкодження майна наразі не надходило.

Куди цілив ворог

Атакували російські "Шахеди" Львівщину. Силам ППО вдалося збити всі п'ять дронів, твердить керівник Львівської ОВА Максим Козицький. Проте уламки "Шахедів" спричинили руйнування у Львові та околицях, щонайменше дві людини поранені. Руйнування є у Малехові міської громади та у самому місті.

За інформацією повітряного командування "Захід", під час першої нічної тривоги, яка тривала з 02:32 по 03:35, у повітряний простір Львівщини залетіли чотири російські безпілотники. Приблизно через годину область намагався атакувати ще один "Шахед".

Залишки дронів впали на село Малехів Львівської громади, спочатку повідомила влада.

Мер Львова Андрій Садовий потім опублікував у телеграмі фотографії ще й частково зруйнованого будинку одного з науково-дослідницьких інститутів у самому Львові.

Максим Козицький повідомив, що йдеться про адміністративну будівлю Державного науково-дослідницького контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок. Він розташований неподалік центру міста та станції Підзамче.

"Уламки БПЛА зруйнували дах, стіни та перекриття другого поверху орієнтовно на площі 800 квадратних метрів", - розповів він у телеграмі.

Андрій Садовий також показав фото руйнувань в одному з житлових масивів Малехова.

"Пошкоджено багатоповерховий житловий будинок. Вибито 20 вікон. У приватному секторі вибито вікна у 5 будівлях", - повідомив він.

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Малехові ушпиталили 70-річного чоловіка у стані середньої важкості, який отримав акубаротравму, множинні осколкові поранення і кілька переломів. Ще один постраждалий - 47-річний чоловік - отримав різані рани, йому надали допомогу на місці.

Андрій Садовий повідомив, що постраждалий 70-річний чоловік є охоронцем одного з офісних приміщень.

Останнє редагування 19 червня 2024, 10:26
0
репостів
0
репостів