Переселенець з Донеччини отримав вирок за зґвалтування неповнолітньої

Автор 06 червня 2024, 19:28

Дунаєвецький районний суд виніс вирок переселенцью з Донеччини за зґвалтування неповнолітньої. Обвинувачений проживав разом із сім’єю потерпілої, тож коли всі лягли спати, він застосував силу і проти волі дівчини вступив із нею у статеві стосунки. 

Як йдеться у вироку від 3 червня, інцидент стався 23 лютого 2023 року в селі Маків Дунаєвецької громади. Близько 23:00 обвинувачений, який напередодні вживав алкогольні напої, зайшов у кімнату неповнолітньої падчерки друга й ліг поруч із нею. Коли дівчина прокинулася, він закрив їй рот рукою, почав гладити та роздягати. Всупереч волі потерпілої, чоловік вступив із нею у статеві стосунки. Наступного дня після злочину він попросив неповнолітню нікому про це не казати.

У суді потерпіла розповіла, що вони з сім’єю проживали в одному будинку з обвинуваченим із квітня 2022 року, оскільки разом виїхали з Донецької області у Хмельницьку. Декілька свідків підтвердили, що чоловік неодноразово говорив вітчиму неповнолітньої про симпатію до неї, але той відповідав, що падчерка сама вирішуватиме, коли їй виповниться 18 років.

За словами дівчини, наступного дня після зґвалтування обвинувачений попросив її мовчати, а тоді дістав ніж і порізав собі шию та руки. Вона обробила йому рани й пообіцяла, що нікому не розповість. Через чотири місяці потерпіла все ж поділилися з сестрою історією про те, що з нею трапилося, а та в свою чергу – матері.

За свідченнями правоохоронців, обвинуваченого за декілька днів до злочину затримали з метадоном. Відомо, що чоловік – уродженець міста Дзержинськ Донецької області, ніде не працює, раніше вже був засуджений за наркозлочини. Своєї вини у зґвалтуванні він не визнав.

За публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури судом його було визнано винним у зґвалтуванні неповнолітньої та незаконному зберіганні і перевезенні наркотичного засобу без мети збуту (ч. 3 ст.152, ч. 1 ст. 309 КК України).

Його засуджено до 8 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою.

0
репостів
0
репостів