Житель Шепетівщини викрав на Рівненщині два авто та вчинив крадіжку

На Рівненщині житель Шепетівщини викрав два авто та вчинив крадіжку. Викрадені автомобілі знайшли та вилучили. Зловмисника — 25-річного раніше судимого жителя Славути затримали та повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

До поліції дев’ятого травня повідомив 35-річний острожанин, що невідома особа у нічну пору доби із незамкненого гаража викрала автомобіль «Citroen Berlingo».

За допомогою моніторингу камер відеоспостереження системи «Безпечна Рівненщина» фахівці відділу кримінального аналізу встановили маршрут руху автомобіля: його зафіксували о 00:29 на виїзді з Острога в напрямку Хмельницької області.

До розкриття злочину були залучені співробітники управління карного розшуку й поліцейські відділення поліції №3 (м Острог). Так, у ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до злочину причетний 25-річний житель Хмельницької області.

Крім того, поліцейські з’ясували, що на його рахунку — іще один угон та крадіжка в Острозі. Так, 28 квітня він проник у будинок, звідки викрав ноутбук, 300 євро, а ще знайшов ключі від автомобіля «Dacia Lodgy». Легковик був припаркований біля оселі тож чоловік поїхав на ньому із місця злочину. Наступного дня разом викрадене авто у Житомирі він передав знайомому.

Затримали 25-річного зловмисника за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення дев’ятого травня у Славуті за місцем проживання. У рамках кримінального провадження поліцейські провели п’ять санкціонованих обшуків, під час яких вилучили ключі від обох автомобілів, документи, взуття та інші докази із місць вчинення злочинів. Виявили правоохоронці у зловмисника і гранату — її вилучили та скерували на дослідження.

Викрадений «Citroen Berlingo» поліцейські розшукали на території закинутого підприємства у цьому ж місті. Інший — «Dacia Lodgy» вилучили у Житомирі.

Зловмиснику слідчі за процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненим повторно за ч.2 ст. 289 КК України, а також за фактом крадіжки за ч.4 ст. 185 КК України. Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 діб.

На даний час триває досудове розслідування і за фактом незаконного зберігання боєприпасу (ч.1 ст. 263 КК України), а також слідчі збирають докази його причетності до вчинення ще однієї крадіжки у Острозі.

Крім того, у рамках кримінальних проваджень поліцейські перевіряють на причетність до скоєння злочинів ще й 17-річного знайомого зловмисника.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Відео

0
репостів
0
репостів