Двоє нетішинців "допомогли друзям" кількома десятками тисяч гривень

Автор 10 квітня 2024, 11:36

Двоє нетішинців перерахували більше 20 тисяч гривень шахраям, що від імені друзів просили у борг: поліцейські вкотре просять громадян не довіряти подібним повідомленням. Шахраї зламали акаунти знайомих потерпілих і від їхнього імені почали розсилати повідомлення з проханням позичити ту чи іншу суму коштів.

Минулої доби до поліцейського підрозділу в м.Нетішин звернулось двоє потерпілих від такої шахрайської схеми. Чоловіки у месенджері отримали повідомлення нібито від знайомих з проханням терміново скинути на картку гроші у борг.

Потерпілі, не роздумуючи та не перевіривши інформації, перерахували 12 200 та 8700 гривень на невідомі рахунки. Лише згодом дізнались, що вони спілкувались з шахраями.

За обома фактами дізнавачі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальні провадження та працюють над пошуком зловмисників.

Нагадуємо декілька корисних порад, як вберегтися від такого виду шахрайства:

  • зателефонуйте другу, аби пересвідчитися, що він дійсно потребує вашої допомоги;
  • запитайте друга про те, що можете знати тільки ви — таке питання відразу викриє шахрая;
  • напишіть спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку всім підписникам зламаної сторінки.

Пам'ятайте, що за такими повідомленнями часто ховаються шахраї, тому будьте пильними.

0
репостів
0
репостів