Невідомий поцупив ікону в Красносілці

Автор Ірина Погребняк 28 травня 2014, 16:40
В селі Красносілці поблизу джерела невідомі пограбували капличку на честь ікони Божої матері Живоносне джерело в суботу 24 травня. Зловмисники вкрали ікону вартістю 300 гривень.
— Що святиня пропала помітили ввечері, коли закривали каплицю, — розповів отець Сергій Скоробогатий, настоятель храму рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги в селі Красносілці. — Приміщення постійно відкрите, аби парафіяни та всі, хто бажає, могли приклонитися до святого образу впродовж дня. Розмір вкраденої ікони Казанської Божої Матері в ліліях чималий, тому нести її непомітно селом неможливо. Найімовірніше зловмисник був з авто.

В міліції священику пояснили, що навряд чи вдасться знайти ікону, адже свідків крадіжки немає. Однак отець Сергій сподівається на пробудження совісті у зловмисника:
— Я звертаюся до людини, що взяла ікону, з проханням повернути її. Святиня досить рідкісна і вона становить для громади духовну цінність, оскільки була подарована парафіянкою, що отримала душевне зцілення. Жінка привезла її з Кулевчі, що на Одещині. Це літографічна копія.

Раніше невідомі вже намагалися пограбувати каплицю шляхом злому замка на скриньці з пожертвами.
День за Днем
Останнє редагування 31 травня 2014, 15:50
0
репостів
0
репостів