На Шепетівщині чоловік за насильство над матір'ю отримав вирок суду

Автор 29 лютого 2024, 13:06

Зловмисника засудили до 1,5 років обмеження волі, але звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Обвинувачений мав проблеми з алкоголем і у стані сп'яніння часто влаштовував удома скандали. Чоловік ображав матір, погрожував їй, завдавав психологічних страждань.

Правоохоронці складали на кривдника адміністративні протоколи та проводили з ним профілактичні бесіди. Ізяславський районний суд притягував його до адміністративної відповідальності чотири рази: спочатку кривдника оштрафували, потім призначили громадські роботи і, врешті, взяли під адміністративний арешт. Але це не зупинило дебошира.

Відтак, наприкінці минулого року правоохоронці відкрили стосовно чоловіка кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Слідчі за процесуального керівництва прокуратури оголосили йому підозру та направили до суду обвинувальний акт.

У суді обвинувачений визнав свою вину та запевнив, що пройшов лікування від алкогольної залежності та надалі подібного не вчинятиме. Ізяславський районний суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді обмеження волі на строк 1 рік 6 місяців, звільнивши його від відбуття покарання з випробуванням.

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів